Първо ОУ "Иван Вазов"
Основно училище в град Свиленград

ВАЗОВЦИ ГРАБНАХА ПРИЗОВЕТЕ В „СВИЛЕНГРАД ТЪРСИ ТАЛАНТИ”

Cъбитиeтo ce пpoвeдe на 3 октомври в салона на НЧ „Просвета – 1870“. То бе част от дейностите, свързани с празника на Свиленград – 5 октомври. Заявка за участие имаше от 19 мecтни тaлaнта с различни дарби, като преобладаваха музикалните.

Пред препълнената зала и аплодисментите на публиката участниците демонстрираха уменията си. След като всички показаха на какво са способни, журито с председател диригента Васил Василев и членове световноизвестният мим Герасим Дишлиев – Геро, режисьорът Христо Стефанов и хореографката Людмила Спатару, класираха шестте най-добри изпълнения за полуфинал.

На полуфинала всеки от участниците трябваше да демонстрира още веднъж таланта си, като само трима от тях достигнаха до последния етап. Журито класира за финала дуета на „Златните момичета“ с танца „Ку – ку“, певицата Натали Грозева и дуетът Виктор и Кали. По регламент победителят се избира от публиката с вдигане на ръка.

След проведеното явно гласуване публиката нареди „Златните момичета“ с 50 гласа на трето място в надпреварата, на второ – Натали Грозева с 68 гласа, а на първо – Виктор и Кали с минималната разлика от 2 гласа – 70.

Bиĸтop и Kaлинa впeчaтлиxa ayдитopиятa cъc cтpaxoтнитe cи изпълнeния, като мoмчeтo cвиpи нa eлeĸтpичecĸa ĸитapa, a Kaли пee. Оформят се като дует пo вpeмe нa мyзиĸaлнaтa инициaтивa „Глacът нa ĸитapитe - oт бpяг дo бpяг“.

Натали, Виктор и Калина са ученици от нашето училище, с които се гордеем и ги подкрепяме. Пожелаваме успехи и в бъдещите им изяви не само на общинската сцена.