Първо ОУ "Иван Вазов"
Основно училище в град Свиленград

ВАЗОВЦИ ПЕЧЕЛЯТ РЕКОРДЕН БРОЙ МЕДАЛИ ОТ НАЦИОНАЛНОТО СЪСТЕЗАНИЕ „МОЯТА РОДИНА“ – ПЪРВИ КРЪГ

 

            За поредна година вазовци участват в Националното състезание „Моята родина“ и печелят медали. В първия есенен кръг са се явили 94 ученици от 2 до 5 клас, като са спечелили 45 медала.

            Според регламента състезанието е в 2 дистанционни кръга и финал в град Стара Загора. Всеки кръг се провежда чрез тест за отделната възрастова група с продължителност за решаването му 40 минути, като броят на въпросите в теста е 20. Въпросите за 2, 3 и 4-ти клас са съобразени с учебното съдържание за съответния клас по предметите „Околен свят” и „Човекът и обществото”, изучено до момента, както и материала от предходните учебни години.

            Темата за 5–ти клас е Създаването на българската държава”. Освен верните отговори за класирането и броя получени точки на учениците, е важно и времето, за което са се справили с теста.

 

Най - много са отличените със златни медали – 17 ученици:

2.клас: Георги Димитров

3.клас: Велик Димитров, Весела Коларова, Красимира Кръстева, Марая Караиванова, Мария Веселинова, Мартин Тюфекчиев, Мирослав Тодоров, Никол Узунова, Чудомира Николова

  1. клас: Галина Керезова, Калоян Атанасов
  2. клас: Анета Марашева, Атанас Ламбов, Господин Дичев, Патриция Димитрова, Яница Янчева

 

Сребърни медали получиха - 12 ученици:

  1. клас: Едита Жусуфи, Едмонд Жусуфи, Камелия Милчева, Мартина Благоева,
  2. клас: Маргарита Грозева
  3. клас: Атанас Данев, Моника Радева, Никола Николов, Симона Москова, Таня Демирева
  4. клас: Владимир Влайков, Мария Апостолова

 

С бронзовите медали се окичиха – 16 ученици:

  1. клас: Веселина Десковска
  2. клас: Виктор Георгиев, Виктория Тонева, Владимир Андонов, Дарина Узунова, Деница Грозева, Ивелина Хънтова, Лиана Костадинова, Любомира Джевелекова, Неда Славова, Ралица Христова, Станислава Бакалова
  3. клас: Даная Теофарова, Елена Калайджиева
  4. клас: Никол Джемперлиева, Полина Янчева

 

            Учениците се подготвят за състезанието от своите класни ръководители в начален етап, а за добрата организация и успешното му провеждане за поредна година заслугата е на г-жа Мария Михайлова – старши учител в начален курс.