Първо ОУ "Иван Вазов"
Основно училище в град Свиленград

СЪСТЕЗАНИЕ "БУДИТЕЛИТЕ И АЗ" - ФИНАЛ

 

            През седмицата се проведе и заключителният етап на станалото традиция за петокласниците училищно състезанието „Народните будители и аз”. На финала се срещнаха отборите на 5б и 5в клас, които представяха биографиите на Иван Вазов и Христо Ботев.

            Учениците от двата класа бяха много добре подготвени, показаха знания и състезанието беше оспорвано. Жури в състав: г-жа Христина Парушева, старши учител по история и цивилизация, г-жа Любомира Иванова - заместник – директор на училището, и г-жа Наска Чавдарова, старши учител по география и икономика оценяваше отговорите на участниците.

            За да въведат състезателите в атмосферата на тържеството и да превърнат участието им в истински празник, в двата кръга се изявиха със свои изпълнения учениците от Духовия оркестър на училището и групата „Художествено слово”.

            Във викторината по-добре подготвеният отбор се оказа този на 5б клас с 55% верни отговора, който спечели и голямата награда – ваучер за еднодневна екскурзия в областта, връчен на класа победител от директорката на училището - г-жа Ася Райкова.