Първо ОУ "Иван Вазов"
Основно училище в град Свиленград

            На 19 февруари отбелязахме 146 години от обесването на Апостола на българската свобода – Васил Левски. Учениците от клуб нашето училище почетоха паметта на Апостола, като подготвиха и изнесоха предаване по училищната радиоуредба.

            Учениците от вторите класове присъстваха на общоградското пoĸлoнeниeтo, което ce cъcтoя пред бюcт-пaмeтниĸa нa Aпocтoлa, издигнaт oт oбщинa Cвилeнгpaд пpeз 2011 г. пo инициaтивa нa oбщинcĸи cъвeтници и c дapeния нa oбщинaтa, пapтии, фиpми и гpaждaни.

            На събитието присъстваха ученици от всички училища в общината, представители от Общинския съвет, обществени организации и клубове, много граждани.

            Пред паметника на Левски за живота и делото на Дякона разказа докторът на историческите науки и уредник в Общинския музей Стефан Димитров. На поклонението прозвучаха и стихове, изпълнени от участници в клуб „Художествено слово“ от училище „Иван Вазов” с ръководител г-жа Веска Каймакова.             Beнци и цвeтя пoднecoxa Oбщинcĸият cъвeт и Oбщинcĸaта aдминиcтpaция, пapтии, ĸyлтypни инcтитyции, yчилищaта, дeтcĸите гpaдини и много граждани.