Отлично представяне на Едита Жусуфи на областния кръг на Националното състезание по речеви и комуникативни умения.

Отлично представяне на Едита Жусуфи на областния кръг на Националното състезание по речеви и комуникативни умения
Едита Жусуфи от 6в клас зае трето място на областния кръг на Националното състезание по речеви и комуникативни умения на английски език, което се проведе на 19.10.2022 г. в гр. Хасково. За поредна година ученик на Първо ОУ „Иван Вазов“ заема челно място в областния кръг.
В състезанието участваха ученици от две възрастови групи: I възрастова група –от VI до VIII клас и II възрастова група –от IX до XII клас. Едита се състезава в първа възрастова група с още девет деца от областта. Въпреки че беше един от най-малките участници, това не й попречи да попадне в челната тройка, като само една точка я раздели от второто място. Пред нея се класираха две деца от хасковски училища – ЕГ „Проф. д-р Ас. Златаров“ и ОУ „Св. Климент Охридски“.
Проверката на знанията и уменията на учениците се извършва в два модула.
1. Устно представяне на тема: “The Earth without Art is just Eh” - „Земята без изкуство е нищо".
2. Свободен разговор с членовете на журито, при който се оценяват комуникативните възможности на участниците.
Времето за представяне на всеки участник е до 15 минути – до 5 минути за предварително подготвеното устно представяне и до 10 минути за свободен разговор.
„Благодарим на шестокласниците и седмокласниците, които се осмелиха да участват в училищния кръг. Всички те се бяха подготвили много добре, но за съжаление всяко училище може да се представи само от един ученик на областния кръг“, сподели нейният преподавател по английски език Ива Костадинова.