Първо ОУ "Иван Вазов"
Основно училище в град Свиленград

НАГРАДИ ЗА ВАЗОВЦИ ОТ ИНИЦИАТИВАТА "ДЕСЕТ ПРИЧИНИ ДА ОСТАНА В МОЯ РОДЕН ГРАД - СВИЛЕНГРАД"

            Инициативата "Десет причини да остана в моя Свиленград" се провежда по проект на вестник "Стандарт" със съдействието на общината.

            Във фоайето на Спортната зала се откри фотоизложба, представяща някои от най-големите промени в облика на града и бяха връчени награди на личности, фирми и организации, допринесли за развитието на Свиленград. Водещ на церемонията бе главният редактор на вестник „Стандарт” Славка Бозукова. Министърът на спорта Красен Кралев, народните представители Делян Добрев и д-р Георги Станков, областният управител на Хасково Станислав Дечев, заместник-министърът на културата Румен Димитров и комисар Николай Вълчев – директор на РДПБЗН Хасково, бяха гости на церемонията по награждаването.

            Кметът на общината инж. Георги Манолов запозна присъстващите с част от свършеното през последните няколко години и с многобройните общински проекти и дейности, допринесли за подобряване на условия на живот във всички сфери. Бяха отбелязани и отличени успехите на личности и институции, които със своята работа подпомагат развитието на града.

            Особена гордост е за нас, че в категория „Образование” наградата получи I ОУ „Иван Вазов”. Това е признание за работата на училището, за високия професионализъм при провеждането на училищната политика, в която водеща роля имат образованието, възпитанието и личностното развитие на децата и младите хора. Отчетено бе, че училището се отличава с привлекателна учебна среда – добре оборудвани кабинети, модерна спортна база и места за отдих. Показателни за утвърденото име на училището сред обществеността са запазеният брой паралелки и ученици, традиционно по-високите резултатите на Националното външно оценяване за 4 и 7 клас от средните за страната и областта, високите резултати на международни, национални и областни олимпиади, турнири, състезания и др.

Отличие получиха и най-изявените възпитаници на училището - Таня Маринова от 4а клас, спечелила златен медал на финала на Националното сътезание „Моята родина”, сребърен медал от Международно състезание „Математика без граници” и първо място в конкурса „Език свещен на моите деди“; Весела Коларова-3а клас – златен медал от Националното състезание „Моята родина“ и бронзов медал от Международно състезание „Математика без граници“, участник в много конкурси и състезания като „Заветите на хан Кубрат“, „Подай ръка на доброто” и др.; Чудомира Николова - 3г клас – сребърен медал от Международно състезание „Математика без граници”, първо място в рецитал, посветен на Ивайло Балабанов, първо място в конкурс за стихотворение на Лайънс клуб.