Първо ОУ "Иван Вазов"
Основно училище в град Свиленград

Мама, татко и Аз

За четвърта поредна година дамите от свиленградския „Лайънс клуб – Свилена“ организираха състезанието „Мама, татко и аз“, което бе част от инициативата за безопасност на децата в градска среда „Пази ме – аз съм твоето бъдеще!“.

            Състезанието премина с много емоции и сълзи от смях. В надпреварата се включиха по четири семейства на третокласници от ОУ „Иван Вазов“, СУ „Д-р Петър Берон“ и ОУ „Христо Ботев“ (с. Левка). Като на всяко състезание, имаше и фен клубове, които шумно подкрепяха своите отбори. Нашата агитка беше най-многобройна, а подкрепата си зрителите изразяваха с плакати, собственоръчно изготвени от тях за събитието.

            Деца и родители мереха сили в различни атрактивни игри, показващи семействата от забавната им страна. Всяка една от тях беше за бързина и добра координация между майка, татко и дете. Малчуганите не само се забавляваха, а и успяха да научат много за това как да се предпазват от останалите участници в движението и как безопасно да играят навън.

            Като на всяко състезание и тук имаше награди. Журито от „Лайънс клуб - Свилена“ единодушно реши за победители да обяви всички участници в надпреварата.

            „Бъдете внимателни, мили деца! Бъдете бдителни и отговорни, възрастни хора! Пазете децата - те са нашето бъдеще“, закри състезанието тазгодишния президент на клуба Веселина Чавдарова.