Първо ОУ "Иван Вазов"
Основно училище в град Свиленград

ЕСЕННА АКАДЕМИЯ ЗА ПЪРВОКЛАСНИЦИТЕ

На 3, 4 и 5 септември в ІОУ „Иван Вазов” се проведе традиционната за училището Есенна академия за бъдещите първокласници. Тази добра практика дава възможност на най-малките ученици и техните родители да се запознаят с класните си ръководители и да добият представа за училищната среда, в която попадат – толкова различна от досегашния им опит в детската градина. По този начин децата по-лесно се адаптират към училищния живот и преодоляват по-леко стреса през първите дни в училище.

През учебната 2019/2020 година 94 ученици чрез своите родители са избрали за свое първо училище „Иван Вазов”. Те са разпределени в четири паралелки, като класни ръководители на малчуганите са старши учителите Сийка Проданова, Атанаска Добчева, Албена Кавказова. Своя първи самостоятелен випуск тази година поема г-жа Галина Вълканова, която досега беше начален учител целодневно обучение. Първите дни в новото училище преминаха в запознаване, а заниманията бяха посветени на рисуване, песни и игри. Малчуганите добиха представа за бъдещите си класни стаи, местата за игри и отдих, столовата, кабинетите, които ще посещават и други.

Откриването на новата учебна година ще се проведе на 16 септември от 9,00 часа в двора на училището, като за пореден път учителите призовават родителите да дарят средствата, предвидени за букети, за добра кауза – следоперативното лечение на шестокласничката Никол Джемперлиева, чиято операция премина успешно, но сега момичето и семейството му преминават през трудния път на тежка и скъпоструваща терапия.