Първо ОУ "Иван Вазов"
Основно училище в град Свиленград

Дарителска кампания на Първо основно училище „Иван Вазов“ – Свиленград „Помощ за Никол“

Първо основно училище „Иван Вазов“ – Свиленград се включва в кампанията за набиране на средства в помощ на семейството на своята ученичка – 12-годишната Никол Джемперлиева, която се нуждае от скъпо струваща операция и лечение в чужбина.

Момичето е с диагноза тумор в мозъка и само операцията му ще струва 60 000лв. –сума, непосилна за почти всяко българско семейство. Никол е отлична ученичка, активно се включва и се изявява в състезания и конкурси, печелила е много награди за класа и училището си, участва в отбора по хандбал.  Съучениците й я обичат, защото е добър приятел и самата тя се е отзовавала в трудности и беди. За да помогне на семейството и на детето да осъществи мечтите си, училището обявява дарителска кампания „Помощ за Никол“, като за целта 2-ри юли (вторник) 2019 год. се обявява за ден за благотворителност.

За целта във фоайето на училището след 9.00 часа ще бъде поставена кутия, в която всички ученици, родители и граждани, съпричастни към благотворителната кауза, биха могли да направят своето дарение.

Вярваме в успеха на мисията, защото „заедно, можем повече“ и предварително благодарим на всички, които ще се отзоват, за да помогнат за това добро дело!

Дарения могат да бъдат направени до 5-ти юли (петък) 2019г. В края на кампанията представители на училището ще информират обществеността за набраните средства.