Първо ОУ "Иван Вазов"
Основно училище в град Свиленград

ДА Е МИРНА И СПОРНА НОВАТА 2018/2019 УЧЕБНА ГОДИНА

С трепет и вълнение премина първият учебен ден за ученици, учители и родители. На 17.09.2018 година Първо основно училище „Иван Вазов” тържествено откри новата учебна 2018/2019 година с традиционното тържество в двора на училището. Приветствие към учениците отправи директорката г-жа Ася Райкова, която пожела на всички възпитаници и учители много успехи и творчески постижения за утвърждаването името и авторитета на училище „Иван Вазов” като еталон за високо качество в сферата на образованието не само в общината, а и в областта. Гости на тържеството бяха г-жа Мария Костадинова – зам.кмет на община Свиленград, и г-н Милен Крушев – председател на Обществения съвет при училището.

Най-нетърпеливи да влязат в класните си стаи бяха първокласниците. Тази година за първи път прага на училището прекрачват 85 ученици. Те получиха много подаръци и учебни помагала.

За поредна година ОУ „Иван Вазов“ подкрепи кампанията „Подари надежда вместо цвете“ в първия учебен ден. Преподавателите единодушно решиха, че вместо родителите да дават пари за традиционните букети, средствата да бъдат дарени в помощ на 10-годишната Ванеса Трендафилова. Преди няколко месеца семейството на момиченцето разбра една от най-тежките новини – дъщеря им страда от рак. В момента Ванеса е на лечение в Италия, за което са необходими средства. Каква точно е събраната в каузата сума, ще стане ясно след дни. Нямаше родител, който да не се включи в благотворителната инициатива. Но и мнозина бяха решили да зарадват преподавателите с цвете. Учителите, особено тези на първокласниците, бяха отрупани с букети.