Първо ОУ "Иван Вазов"
Основно училище в град Свиленград

150 години ОУ "Иван Вазов"

Скъпи ученици и колеги, уважаеми родители,

           Има нещо величествено в благородното дело да създадеш училище, да вградиш в него мечтите си, да му вдъхнеш неповторим дух, всичко това да превърнеш в традиция и най-трудното – с любов да го предадеш на поколенията, да го развиват, пазят и да продължат делото. Такова благородно дело е нашето училище, което обединява през годините хиляди хора. Обединява ни с онова нещо, позитивно и съзидателно, което е невидимо за очите и се пази, и носи само в сърцето.

           Днес честваме 150 години от създаването на I ОУ “Иван Вазов“- гр. Свиленград.

        150 години сме част от историята на българското образование! 150 години – просветителска традиция! 150 години – „ отворени врати“ за четмо и писмо.

       Училище с минало, богато на спомени! Училище с настояще, изпълнено с предизвикателства! Училище с бъдеще, защото бъдещето расте в него!

            Този празник е най-значимият, най-вълнуващият за едно училище, защото е повод не само за равносметка и вглеждане в историята, но и поглед към бъдещето.

Този празник е различен ,няма шествие, няма празничен концерт, различни са и дейностите, които традиционно съпътстват нашия  празник. Но има нещо, което винаги ще бъде същото, без значение кой и как отбелязва празника – и това е гордостта, че носим името на патриарха на  българската литература Иван Вазов. Гордостта ,че сме наследници на всички онези които са посветили живота си на бъдещето на България-нашите деца.

Уважаеми колеги,

Вие сте не просто учители! Вие сте вдъхновители! И го доказахте категорично в създалата се ситуация. Всички знаем колко труд и безсънни нощи стоят зад успеха, който постигнахме. Доказахме, че с отговорност и търпение възпитаваме и изграждаме едно поколение. Професионализмът и всеотдайността Ви са причината с всяка изминала година нашето училище да крачи по-уверено и по-гордо по пътя на промяната. Промяна, чрез която заявихме, че „иновация“ не е просто дума в нашия речник. Бъдете здрави! Продължавайте да осветявате пътя на най-ценното – децата, които имат нужда от подкрепата и обичта Ви!

Уважаеми родители,

Благодаря Ви за подкрепата и за доверието! Без Вас нашата работа нямаше да е пълноценна. Вие сте опората, от която имаме нужда, за да успяваме! Вие сте пътеводителят към света на всяко дете!  Оценяваме приноса Ви в постигането на тази задача и Ви уверяваме, че занапред ще работим още по-усърдно, професионално и иновативно! За да получат вашите и нашите деца качественото образование, което всеки заслужава!

Скъпи ученици,

Бъдете живи и здрави, упорити и все така трудолюбиви! Изследвайте! Мечтайте! Откривайте! Помнете, че знанията, които придобивате, са гаранция за успехите, които Ви очакват! Вие сте нашата гордост и нашата надежда!

Уважаеми колеги, ученици, приятели на училището,

За мен е чест да ви поздравя с Юбилея.

Честит празник!